Отговорите на всички болести се крият вътре в самите нас

natalia goranovaНаталия Горанова е холистичен терапевт. Тя е и дипломиран хомеопат и прилага методите на интегративната медицина като съчетава по уникален за всеки пациент начин, лечението както с есенциите на Бах, така и с хомеопатично лечение, психологически консултации и други видове терапии, когато това се налага.

От опита си тя е потвърдила, че най-важното за лечението на един човек е правилното разбиране на психо-емоционалното му състояние.

Известно е, че състоянието на продължително безпокойство или страх изчерпва жизнените сили на човека. Той не се чувства добре, не е във форма. В такова състояние тялото губи естествената си устойчивост към болестите и става по-лесно става жертва на всякакви инфекции и заболявания, независимо дали става въпрос за простуда, храносмилателни смущения или някое друго по-сериозно заболяване.

Тъкмо затова пациентът, а не болестта има нужда от лечение. В потвърждение на това е и старата поговорка – „Няма болести, има болни хора”.

Децата са тези, които по-лесно позволяват да се надникне зад техните проблеми, именно заради непринуденото им поведение, което не се крие под определена маска, свързана с положението в обществото, религията, пола или друго ограничение. Все пак и възрастните показват по определен начин техните проблеми, дори и да не желаят това – най-вече по начина по който описват проблемите си, отношението което имат към болестите си и начините по които ги преодоляват.

Това, което прави Н. Г. е да разглежда всеки пациент като индивидуалност и затова подходът е различен във всеки един случай. Наталия Горанова знае за кои елементи от поведението на възрастните да следи, за да може да се ориентира правилно какъв тип човек стои пред нея и какви са неговите психо-емоционални характеристики. Въпреки, че пациентите идват при нея едва когато имат проблеми, често самите те не са особено наясно с тяхното естеството, но чувстват, че има дисбаланс и търсят да разберат откъде произтича той и как да се справят с него.

Как протича едно посещение при специалист по Бах терапия? Първото, което ще ви попита Наталия е: Какъв е проблемът ви? Кое чувствате като проблем, какво ви притеснява, защо сте решили да потърсите специалист?

Решението за вашата индивидуална терапия ще дойде както от съдържанието на отговорите, така от начина по който описвате проблема си, убедена е Наталия Горанова.

Физическото състояние или проявление на болестите може да е сходно при няколко човека, но всеки по различен начин осъзнава и приема своето състояние, по различен начин обяснява своя проблем и по различен начин се бори с него. Именно в това се крие индивидуалният подход на уникалната Бах терапия. Психическото състояние и начинът по който всеки човек е готов сам да се бори и да решава проблемите си, се определя от неговия характер, мислене, поведение, начин на живот и изминал опит.

Д-р Бах е бил убеден, че тялото боледува едва тогава, когато има дисбаланс на психо-емоционално ниво.Годините практика на Наталия Горанова напълно доказват това правило. Д-р Бах стига до извода, че физическото състояние влияе на настроението, психиката, емоциите и то до такава степен, в която нарушаването на психо-емоционалното състояние е пряко свързано с възникването на определен физически проблем. Затова е толкова важно решаването на психическите проблеми, успоредно с преодоляването на физическите болести. Принципът, който е залегнал в основата на ах терапията е: “Лекуваме ли душата, лекуваме и тялото”.

Как възниква тази терапия?

През 30-те години на миналия век, д-р Едуард Бах, разхождайки се из природата е осенен от идеята, че в природата много от растенията приличат на хората и че техният аромат може да въздейства на различни състояния на човек като нерешителност, страх и др.

Той започва да прави есенции от различни растения, като тези есенции под формата на капки ги дава на своите пациенти, успоредно с хомеопатичното лечение, което им прилага. Той е удивен от невероятните и категорични резултати, които получава и се съсредоточава върху откриването на нови и нови растения. Така той достига до 38 цветя, от които се извличат есенции, които под формата на капки се дават на пациенти с определени негативни душевни състояние – страх, нерешителност, тъга, апатия, меланхолия, дори по-сериозни състояния като аутизъм, шизофрения, параноя, различни видове психози и неврози и др.

Категоричните резултати на дългогодишните специалисти, занимаващи се с Бах терапия затвърждават убедеността на хиляди хора в правотата на теорията му. Есенциите, които д-р Бах дава на своите пациенти повлияват душевното им състояние в рамките от няколко дни до няколко месеца в зависимост от тежестта на състоянието им, но те се възстановяват много по-бързо.

Наблюдавайте се сами!

Отново с цената на много наблюдения и опит д-р Бах стига до извода, че едни лесен начин за всеки човек да установи собствената си жизнена енергия е да се наблюдава когато се събуди. Енергичността на човек при неговото събуждане, е неговата жизнена сила с която разполага. Ако човек се събужда отпочинал, в добро настроение и посреща новия ден с усмивка, то значи и физическото му състояние е добро. И обратното – ако човек се събужда уморен, в лошо настроение, това означава, че жизнената му сила е малка и дори и да няма конкретни физически оплаквания в момента, то те ще се проявят в скоро време.

Помогнете си!

Негативната нагласа към живота е нещо твърде често срещано в днешния пълен със стресови ситуации живот. Затова можете да опитате лечение с бахови капки, които да донесат успокоение на психо-емоционално ниво и от там да подсилят имунната система и естествените бариери против болести. Капките се предписват от специалист и се пият по 20 минути преди и след хранене, като 4-ри капки се разтварят в 2-3 супени лъжици вода. Лечението продължава толкова дълго, колкото е необходимо в конкретния случай за определен пациент, но в повечето случаи, резултатите са видими след 20-тина дена, като при по-сериозни състояния този срок може да се удължи до три месеца, но не повече. За това време настъпва видимо успокоение и връщане на хармонията в живота на лекувания.

Автор: Ваня Славова

Източник: http://chiron-med.com/index.php?option=com_content&view=article&id=194:2012-05-15-08-52-39&catid=39:2010-04-15-21-52-52&Itemid=61

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *