Център за здраве д-р Ева Христова

Център За Здраве Д-Р Ева ХристоваМогат ли хомеопатични лекарства да се използват заедно с конвенционални медикаменти?

Конвенционалните медикаменти имат химичен ефект, посредством който главно контролират или потискат неприятните симптоми, докато хомеопатичните лекарства стимулират самолекуващия потенциал на тялото. Двата вида лечение работят по различен начин и на различни нива, така че не си взаимодействат по начина, по който си взаимодействат конвенционалните медикаменти или някои билкови лекарства и добавки.

НО има две неща, които трябва да имаме предвид, когато ги използваме заедно:

1. Хомеопатите базират предписанията си на уникалните симптоми на вашия здравословен проблем. Ако конвенционалните медикаменти променят или потискат тези симптоми, или предизвикват появата на нови и заблуждаващи като странични ефекти, задачата на хомеопата става по-трудна. Предписанието трябва да бъде направено върху частична „картина на симптомите“ според останалите или не изменени симптоми или върху симптомите, които са съществували преди да бъде дадено конвенционалното лекарство. Ако са останали достатъчно от тези симптоми или пациентът може да си ги спомни, все още са възможни добри резултати.

2. При започване на хомеопатично лечение вие трябва да следите всеки симптом, който е бил контролиран от конвенционални, защото с подобрението от хомеопатичното лечение може да се понижи нуждата от тези медикаменти. Това е особено вярно за състояния като високо артериално налягане или повишено ниво на кръвната захар; показанията могат да спаднат до опасно ниски нива, ако продължи приема на конвенционалните медикаменти в дози, които вече не са необходими. Подобно е положението и при други медикаменти като кортикостероиди и тироидни препарати.

Последно, не може да се каже, че конвенционалните медикаменти, от които сте зависими, не бива да се спират или променят когато провеждате хомеопатично лечение. По-скоро техните дози трябва да бъдат нагласяни в отговор на променените нужди и при консултация с вашия лекуващ лекар, споделено в:https://www.facebook.com/notes/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *