Бащи и деца

father and child son role playing isolated

Психическото здраве на бащата може сериозно да засегне развитието на децата.

Детското самочувствие, емоционалната стабилност, психичното здраве и поведението дълбоко зависят от поведението, любовта и психическото здраве на техните родители. Много изследвания показват, че любовта на бащата е толкова важна, колкото и майчината.

Според директора на Центъра за изследване на родителското приемане и отхвърляне към университета в Кънектикът, Роналд Р. Рохнер, отхвърлянето на бащата влияе върху детските психологически проблеми, престъпността и пристрастяването. От друга страна, любовта на бащата увеличава усещането за уелнес, засилва емоционалното здраве и подобрява физическото. Когато мъжът стане родител, той трябва да е наясно с психическата си стабилност, четем в:http://www.zdravedae.com. Това е от съществено значение за развитието на децата.

Лошото настроение на бащата пряко влияе върху психическото състояние на децата му.

Според проучването цялостното психическо състояние на бащата засяга пряко психическото състояние и настроението на децата му. Стресът на родителите, психичните проблеми и поведението влияят върху това как те комуникират с децата си. Следователно, поведението на бащата засяга пряко поведението, развитието и психичното здраве на неговото дете.

Изненадващо е, че психичното здраве на бащата има дълготрайни последици.
Това влияе на социалните умения на детето, самоконтрола, реакциите и начина на общуване, докато децата достигнат до 11 годишна възраст. Според изследванията депресията на бащата и лошото му настроение през времето, когато детето прохожда има последици в по-нататъшното развитие на детето/децата, в социалните му умения и в живота, много повече от настроенията на майката, тревожността й и депресията й.
Според изследователи от Мичиганския държавен университет, нивото на стреса на бащата уврежда развитието на езика на децата и когнитивните му умения, докато са на възраст между 2 и 3 годишна възраст. По този начин влиянието на бащата оказва по- силен ефект от влиянието на майката върху способността на децата да учат и да произвеждат език в тези години.
Ето защо тези изводи припомнят, че бащите трябва да обърнат специално внимание на психическото си благополучие, ако искат да отгледат здрави и уверени деца.
Ролята на таткото през детството е толкова важна, колкото и тази на майката. Тяхното влияние е ключът в подпомагането на растежа на децата и тяхното развитие, за да се превърнат в здрави човешки същества.

Как да минимизираме отрицателното настроение на бащата?
Как да разберете дали сте токсичен родител на децата си?

Обърнете внимание дали сте ядосани, тревожни и стресирани. Признаването на стреса е първата стъпка към намирането на решение. След това научете какво ви кара да сте тревожни и се отървете от стреса колкото се може по-бързо. Анализирайте ситуациите, които ви стресират. Ако можете да ги избегнете, направете го. Изберете си хоби или спорт, който ви прави по-спокойни. Отидете на разходка и отделете малко време за себе си. Заемете се с писане, ако ви се отдава или просто прочетете някоя книга, облекчете стреса си с йога, правете всичко, което ви кара да сте по-спокойни. Това е най-добрият начин да намалите нивото на стрес и да бъдете по-добър родител на децата си. Ако имате дълга история на депресия, психични заболявания или тревожност, потърсете професионална помощ. Вие сте глава на семейството. Не може да искате да отгледате здрави деца, ако се задушавате. На първо място помогнете на себе си, за да помогнете на децата си да растат.

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *