Хипертонията е характер!

hypertoniaВ тази статия ще научите какви емоции и какво отношение към живота разграничава хипертония от хипотония. Има две новини за вас, едната е добра, а другата е лоша. Лошата: високото кръвно налягане (хипертония) не се лекува с медицина. Заключението е окончателно. Добрата новина – хипертонията е начин на реакция при кризисни ситуации, когато реагирате под напрежение (налягане). И ако промените начинът на реакция, тогава симптомите изчезват, пише:https://econet.ru/

Живот под напрежение

Механизмът е следният: ако някоя ситуация се прецени от хипоталамуса като стресираща, надбъбречните жлези започват да освобождават стресовите хормони в кръвта (адреналин и кортизол), сърцето започва да работи с повишен режим и изпомпва големи количества кръв под високо налягане, а пропускателната способност на кръвоносните съдове е малка. И тогава се появява хипертонична криза. Понякога, такова високо налягане е трудно да свалите дори с лекарства.

Каква ситуация ви припомня това? Хипертонията не е болест, това е характер!

Какво отличава хората, чийто налягане се повишава след стрес? Фактът, че всички тези хора считат себе си за силни. Имат програма: „Аз съм силен, мога да се справя с всичко, просто не приемам“, „Бият ни, но ставаме по-силни!“ И в същото време, една много важна забележка, той не може да си позволи, да отвърне на този който го обижда. Той не може да освободи агресията си, поради възпитание, характер или страхливост. Кризисната ситуация изважда от равновесие всички системи. Стресът притиска тялото, налягането се повишава, а системите се опитват да балансират. И тогава тялото се превръща в бойно поле, агресията се разпространява вътре в кръвоносните съдове, а това може да доведе до инсулт или сърдечен удар! ⠀

И така, да обобщим какъв човек е хипертоникът? Това е лице, което не може да даде емоционален отпор на насилника (лице или ситуация) и преживява всичко вътре в тялото. Това е неговият избор: да се бори с външния натиск вътре в себе си. ⠀

Но има и хипотония (ниско кръвно налягане). Тук ситуацията е обратна!

Хипотоничен – той не претендира за званието „силен“, има много малко енергия, слабо телосложение, зависим е от метеорологичните условия, чувствителен, често сe чувства замаен, тъй като сърдечната дейност е недостатъчна, изпомпва се малко кръв, ръцете и краката са студени, има и сънливост.

И за какво ни напомня това състояние? Няма достатъчно сила да живее!

Когато говорим с такива хора, всички се оплакват, че живеят насила. Кръвта е жизнена енергия и храна за клетките. И ако човек е в такова състояние, това означава, че той се е примирил със ситуациите, които му се случват. Той не се интересува от това, какво ще случи и какво няма да се случи…

Да обобщим: хипотоникът е човек, за когото животът е загубил своите цветове и отрича съществуването на конфликт в тялото. „Не ме интересува какво става!“ – така реагира на стреса – буквално безразличен.

И какво следва? Ако човек има нарушение на налягането от дълго време и реагира на стреса по свой начин (ответната реакция вътре в него), тогава хормоналната и съдовата система вече е приспособена към промените на налягането и престои да се направи много: променете начина, по който взаимодействате със света, включете алтернативна медицина.

Но има и едно НО! В това състояние, по правило, има огромна вторична полза, да не се променя нищо!

Превод: Димитринка Станчева

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. При нужда се обърнете към квалифициран специалист! ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

One thought on “Хипертонията е характер!

  1. Това изобщо не е вярно – хипертониците, които аз познавам, са дори агресивни, екстровертни, не само че могат да отвърнат, но стават язвителни и чудесно могат да нараняват другите, поддават се на гнева и емоциите. А тези, които не могат да отвърнат на „удара“ и са затворени, т.е. преживяват вътрешно всичко, като се затварят, обиждат се или чувстват вина и „преглъщат“, боледуват най-често от рак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *