Хомеопатия с д-р Кишор Мета

DSC_4054
Какво е въздействието на хомеопатичното лекарство върху тялото?

Д-р К. Мета: Хомеопатичното лекарство въздейства по различен начин на всеки, за това и документираме развитието на всеки отделен случай. Документацията ни показва как точно влияе определено лекарство. Хомеопатичните лекарства са много семпли, когато ги слагаме под езика, те въздействат чрез лигавицата на устата. Тяхното действие е незабавно, защото те имат динамична вибрация, която действа директно, увеличавайки защитните сили на пациента. Затова устата на пациента трябва да е чиста и суха при взимането на лекарството. Това е много важно, защото понякога храната може да антидотира даденото лекарство, т.е. да спре неговото действие.

Можем ли да използваме хомеопатията като превантивно средство при сезонните заболявания?

Д-р К. Мета:
Да, разбира се. Хомеопатията се препоръчва при сезонни заболявания и епидемии, като спомага главно за повишаване на имунитета. За хомеопатичното лечение е без значение дали заболяването е причинено от вирус или бактерия. Например тежки и смъртоносни заболявания като скарлатината и холерата са били овладявани в Европа преди да бъдат открити антибиотиците. Има писмени доказателства според които, тези заболявания са били контролирани именно с хомеопатичните лекарства превантивно давани на деца.

Може ли бременни жени и малки деца да приемат хомеопатични лекарства за предотвратяване на сезонните заболявания?

Д-р К. Мета: Да, както казах, хомеопатията може да бъдат прилагана превантивно при болести от различно естество. Последните две години в Индия се проведе масирана кампания посветена на майката и детето. Всяка институция, свързани с хомеопатията, участва в безплатното разпространение на хомеопатични лекарства за майки и деца, обяснявайки силата на хомеопатията. Във връзка с тази кампания публикувахме книга, която обяснява какви лекарства да се използват при спешни случаи, сезонни заболявания, травми и други. Това изключително полезно четиво е на разположение на всяка майка, която има интерес да лекува себе си и децата си с хомеопатия.

Защо хомеопатията все повече се разпространява в Европа, въпреки липсата на подкрепа от правителството?

Д-р К. Мета: Вероятно, това се дължи на постигнатите добри резултати на лекарите-хомеопати.

Препоръчвате ли лечението с хомеопатия да се съчетае с други методи за получаване на оптимален ефект?

Д-р К. Мета: При хомеопатията няма противопоказания, така че може да се използва като допълнителна терапия. Трябва да се отбележи, че някои от алопатичните лекарства могат да прекъснат реакцията на хомеопатичното, даже и да унищожат неговия ефект. Поради това, лекарят-хомеопат е този, който трябва да реши кои допълнителни терапии може да се препоръчат за ускоряване процеса на лечение и кои методи са абсолютно противопоказни. От друга страна, се препоръчва използването на съвременната медицина, за да се постави правилна диагноза на заболяването. Когато вече сме разбрали причината на болестта, е добре да се използва само хомеопатия.

Какво искате да кажете в заключение?

Д-р К. Мета: Да не забравяме, че за хомеопатията практически няма не лечими случаи. Хомеопатията е Надежда за загубилите надежда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *