Антипаразитни растения

Храненето на човека има голямо влияние върху здравето. Това важи и за паразитите. Случайната, смесената и сладката храна е идеална среда за размножаването на паразити – от вируси до хелминти (паразити). Храната ни трябва да е богата на зеленолистни зеленчуци, билки и подправки с антипаразитен ефект:

Аир има най-силните антипаразитни свойства, които се проявяват в органите на нервната система (плазма, костен мозък, говорния апарат), репродуктивната система, в черния дроб и панкреаса. Той изгонва паразитите от главата, елиминира синузит, епилепсия, глухота, истерия и загуба на памет. Аир може да почисти и дезинфекцира водата.

Ружа (Althaea; зефир) – използва се коренът. Има силно антипаразитно действие върху едноклетъчните паразити, живеещи в кръвта, плазмата, мускулите, мозъка, нервната тъкан и гениталиите. Ефективно влияе на паразитите в органите на дихателната, пикочната, храносмилателната и нервната система. Обхватът на вредните ефекти върху паразитите е широк – от протозои и вируси до мултицетни лентови паразити. С високо съдържание на силиций – елемент от живота.

Босилек – Антипаразитните му свойства са подобни на ружата. При готвене е много удобно да използвате сух по формата на прах.

Berberis (Кисел трън) – противопаразитно действие притежават всички части на растението. Най-често се използва коренът. Подобрява филтриращата способност на черния дроб, насърчава разграждането на мазнините, пречиства кръвта. Сушени и смлени боровинки му могат да се добавят към салати, предястия и ястия. Смъртоносни са за чернодробните паразити.

Карамфил – спектърът на антипаразитно му действие е широк – кръгли, лентовидни и плоски паразити, протозои, бактерии, гъбички и вируси. Антипаразитният ефект на карамфила се проявява в плазмата, мозъка, нервната и репродуктивната системи. Употребата на карамфил при фарингит, синузит, ларингит, зъбобол и импотентност, помага на организма да се избави от паразитите и има лечебен ефект. Карамфил буквално дезинфекцира белите дробове, стомаха и лимфната система.

Нар – Дори след термична обработка сокът от нар, получен чрез студено пресоване, убива устните трихомонади, бактерии, паразити, гъбички – пеницилии и кандида. Нарът действа срещу паразити във всички органи и системи на човешкото тяло. От нар се приготвят настойки, отвари, прах, масло от семена от нар. Продуктите от нар се комбинират лесно с канела и карамфил.

Бял оман (Elecampane) – използвайте корена на растението и цветовете. Антипаразитният ефект се проявява в дихателната, храносмилателната и нервната система, във всички останали органи, с изключение на репродуктивната система на мъжете. Оманът почиства кръвта и белите дробове от паразити, стимулира детоксикацията и регенерацията на белодробните тъкани. Комбинира с джинджифил, кардамон, канела, ружа и черен оман.

Риган – използва се надземната част на растението, събрана по време на цъфтежа, в настойки и колекции за чай. Има антипаразитен ефект върху бактериите и протозоите.

Жълт кантарион – Често се използва в комбинация с риган. Противопаразитните му свойства се проявяват главно в дихателната система и органите на газообмена.

Ягоди – използват се листата на растението. Мощен инструмент срещу паразити на урогениталната система.

Върба – използва се дървесна кора. Има антивирусен, противофебрилен и болкоуспокояващ ефект.

Джинджифил – използва се коренището на растението. Известен с широкия си набор от антипаразитни ефекти върху хелминти, вируси и гъбички. Има вредно въздействие върху чревните и дихателните паразити.

Лечебен исоп – от древни времена, добре познат дълбок почистващ препарат. Листата на исопа в малки количества могат да се добавят към салати, предястия и ястия. Мощен лек срещу глисти и гъбички.

Невен – неговото бактерицидно действие е известно отдавна. Използват се цветовете на растението в различни смеси за приготвяне на чай. Нарязани пресни или сушени цветовете могат да се използват и за готвене. Антипаразитно действие с широк спектър.

Калина – използват сеплодовете, клоните, листата на растението. Има антипаразитен ефект върху бактерии, най-различни протозои и вируси.

Кардамон – използват се семената. Проявяват антипаразитни свойства в храносмилателната, дихателната и нервната система, както и в кръвоносната система. Има пагубно въздействие върху много видове паразити – от гъбички и вируси до лентовидни паразити. Кардамонът е отлично почистващо средство за стомаха, тънките черва и белите дробове. Той действа много нежно. Универсално и отдавна се яде като леко антипаразитно средство за деца. Добре върви с копър.

Кориандър (Cilantro) – Зелените и семената му се използват навсякъде. Широка гама от антипаразитни свойства.

Канелата – не губи антипаразитните си свойства дори след термична обработка.

Коприва – можете да я събирате от ранна пролет до края на май. Антипаразитните свойства с доста широк диапазон – от паразити по кожата, косата, до паразити в белите дробове и червата.

Воден крес – листата на растението имат вкус на хрян и горчица, проявяват антипаразитни свойства в широк диапазон и са известни със своята фитонцидна активност.

Сусамовите семена – съдържат масло със силно антипаразитно действие при паразити на кожата и подкожната тъкан. Сусамовите семена се използват в храната с проявление на антипаразитни свойства с широк спектър на действие – в дихателната, храносмилателната и урогениталната (при жените) система. Най-мощният антипаразитен ефект се упражнява от черни сусамови семена.

Куркума – мощен антипаразитен агент с широк спектър на действие (от паразити по главата до кожни паразити). Прахът от сушено коренище се използва широко при готвене, като прави вкуса на ястието екзотичен и му придава антипаразитни свойства.

Благороден лавър – листата и семената съдържат ароматни масла със силни антипаразитни свойства. Като подправка, лавърът може да се използва абсолютно във всички предястия и ястия.

Тамянът има свойства, подобни на свойствата на смирната. Има вредно въздействие върху паразитите на дихателната система и мозъка.

Репей – използва се коренът на растението. Засяга паразитите, които живеят в кръвта, дихателната система, урогениталната и лимфната системи. В прясна форма може да се използва като храна, в изсушен вид служи като отлично допълнение към подправки и подправки за предястия и ястия.

Люцерна (Alfalfa) – използвана трева. От млади растения могат да бъдат направени салати. За употреба през цялата година може да я приготвите като изсушена и прах от нея. Може да се използва като антивирусен продукт. Има диуретичен и анти-фебрилен ефект, убива паразитите при открити рани. Комбинира се в билкови смеси с глухарче, коприва, магданоз, хвощ.

Малина – използват се плодове и листа. Младите листа от малина са доста нежни и могат да се използват като храна. Малиновите листа и горски плодове имат антипаразитен ефект срещу паразити в кръвоносната, храносмилателната и репродуктивната система. Плодовете, приготвени със захар, губят антипаразитните си свойства.

Листа от подбел – отлично допълнение към салати. Има антипаразитен ефект върху паразити в кръвоносната система.

Хвойна – листата и плодоветей съдържат ароматно масло, което проявява противопаразитни свойства. Настъргани плодове и листа от хвойна могат да се добавят към салати, предястия и ястия. Основното ударно свойство на хвойна се проявява върху ларви, вируси и гъбички, които живеят в дихателната система и се активират от хипотермия.

Маточина – проявява антипаразитни свойства при паразити в дихателната и урогениталната система.

Глухарче – събирайте през май-юни. То показва най-силни свойства срещу паразити в кръвоносната система, както и в черния дроб и бъбреците.

Черен оман – използват се коренът и листата на растението. Противопаразитният му ефект се проявява в кръвта, мускулите, мозъка, нервната система, най-вече той действа срещу паразити на дихателната система. Той се счита за мощен инструмент, регенериращ тъканите на органи, увредени от паразитите.

Лют червен пипер -използва се плодът. Силният антипаразитен ефект на червения лют пипер е отдавна известен. Изхвърля паразитите от храносмилателните органи; дихателната система, убива ги и в кръвта. Почти всички паразити, които живеят в тези системи, от вируси до големи тения, както и гъбички, не могат да издържат на атаки на червен пипер.

Черен пипер – плодовете се използват като подправки. Eтеричните му масла проявяват антипаразитни ефекти в храносмилателните, дихателните и кръвоносните органи. Черният пипер е един от най-мощните продукти, които унищожават глисти и гъбички в червата. Масленият екстракт от черен пипер може да се впръска в носа за подобряване на носната лигавица и за борба с хелминти в мозъка. Допринася за унищожаването на паразити, които причиняват еризипел (червен вътър) и циреи, унищожава херпесни вируси. Смесен с мед, той силно влияе на гъбичките и паразитите в белите дробове.

Магданоз – използваеми са семена, корени и листа на растението. Противопаразитният ефект на магданоза се проявява в кръвта, мускулите и плазмата. Най-мощен противогъбичен и антибактериален ефект проявява в урогениталната и храносмилателната системи. От него можете да приготвяте настойки (от трева и семена), отвари (от корена), постоянно добавяйте в храната в пресен ли изсушен вид. Магданозът е особено ефективен при паразити, които се активират чрез охлаждане на тялото и преумора. Сокът от пресен магданоз (2 чаени лъжички сутрин на празен стомах) е отлично антипаразитно средство при трихомониаза и хламидия. Вратига – използва при лечението на глисти. Външна употреба – използва се за лечение на краста, бълхи и въшки. Трябва да се помни, че вратигата е отровно растение и дозата трябва да се спазва. В случай на паразити на храносмилателния тракт, аменорея и гадене, използвайте настойка от цвят на вратига. Залейте една чаена лъжичка натрошено сухо растение с една чаша вряла вода и оставете под капака за около 15-20 минути. След това време прецедете и пийте сместа през деня в разделени дози.

Живовляк – използват се само млади, нежни листа, които трябва да бъдат събрани през първата половина на лятото. Известен със силен ефект върху пиогенната (пио – означава гной), флора и паразити, които живеят в кръвта.

Обикновен пелин – използва се надземната част на растението. Антипаразитният ефект се проявява в кръвоносната система, храносмилателната, дихателната, урогениталната (при жените) и нервната система. Спектърът на действие е доста широк: кръгли и лентовидни паразити, бактерии, протозои, гъбички и вируси от много видове. Отлично средство е отвара от пелин или изсушен на прах.Пелинът може да се консумира дори по време на бременност: той укрепва плода, като помага на плацентата да филтрира и най-малките паразити: лептоспира, токсоплазма, хламидия.Пелинът може да се използва с джинджифил и мента.

Ревен – основният му противопаразитен ефект се проявява върху паразити на отделителната и храносмилателната системи. Ревен и приготвени от него продукти (инфузии, желе, прахове) убиват вируси на хепатит, дизентерия, много видове гъби и пиогенни култури. По своето действие върху чревните паразити, ревенът е подобен на лененото семе.

Роза – използва сецветът от растението, който има широк спектър на антипаразитно действие. Розовото етерично масло е пагубно за гъбичките за много видове хелминти.Венчелистчетата на розата, пресни и сухи, могат да се вливат в мед или вода, за да се получи розова вода. Антипаразитният им ефект се проявява в кръвоносната система, урогениталната (при жените) и нервната система.

Лайка – широк спектър на действие срещу паразити – от едрите тения до вируса на хепатит. Антипаразитният й ефект се проявява в храносмилателната, дихателната и нервната система.

Сандалово дърво – противопаразитен му ефект се проявява в кръвоносната система, храносмилателната, дихателната и нервната система. Действа разрушително върху протозои, ларви, мигриращи в кръвта, паразити в белодробните тъкани, в пикочно-половата система (унищожава хламидии и трихомонади), убива кожни паразити, паразити, които проникват в нервната система (херпес зостер), побеждава гонококи, херпес и други вируси.

Слива – използва се вътрешната повърхност на кората от дървото. Антипаразитният й ефект се проявява в нервната, храносмилателната, дихателната система, кръвоносната система. Отвари, сиропи (действат срещу паразити в белите дробове) и прахове се приготвят от кората на сливата. В кората на сливата присъства циановодородна киселина, която пречиства белите дробове и лимфната система от паразити, а горчивите бадеми и кайсиевите ядки са доставчици на етерични масла, които имат регенеративно действие върху тъканите, които биват увредени от паразитите. Дразнения като кашлица, бронхит, магарешка кашлица, бронхоспазъм и сърцебиене престават. Инфузиите от кората на слива, приети през устата, почистват съдовете на очите.

Женско биле – противопаразитният му ефект се проявява във всички тъкани на човешкото тяло: в нервната система, в храносмилателната, дихателната, урогениталната система.Като антипаразитно, женското биле е ефективно при случаи на хелминтични инвазии в червата, паразити в белите дробове (кашлица, бронхит, болки в гърлото, ларингит, язви – следствие от миграцията на ларвите на паразитите с кръв) и цистит – паразитни лезии на урогениталната система (болезнено уриниране).

Бял равнец – антипаразитният ефект се проявява в кръвоносната система, дихателната и храносмилателната система. Използва се от херпесни вируси, протозои (хламидии и трихомонади), бактерии от пиогенни видове до плоски и кръгли червеи. Добре върви с мента (за жени), маточина (за мъже), градински чай и лайка.

Копър – използват се листата, стъблота и семената. Ефективно и разрушително действие при паразити в храносмилателната система, черния дроб и панкреаса, в пикочно-половата система, в кожата, в кръвоносната система. Копърното масло убива гъбички, пиогенна инфекция. Антипаразитните свойства на копър се проявяват в храносмилателната, пикочната и нервната система. Семена от копър се приемат по 1 чаена лъжичка след хранене:

  • Смес от семена от копър, кимион и кориандър (1: 1: 1) насърчава храносмилането чрез изхвърляне на паразити от червата.
  • Семена от копър и кориандър (1: 1) се приемат като храна за борба с паразитите в отделителната система.
  • Семената от копър помагат за изчистване на паразитите в тъканта на гърдата и увеличават лактацията при кърмачки.

Хвощът (Equisetum) – има силен ефект върху паразитите в дихателната и пикочната система (мъже и жени). Помага дори при болести, предавани по полов път. Той пречиства кръвта; носител е на силиций – елемент на живота; укрепва нервната система и костите; адсорбира вируси (грип, хепатит и други).

Чесън – антипаразитният му ефект се проявява във всички органи и системи на човешкото тяло. Спектърът на въздействие на чесъна е много широк – няма паразити, които той не би могъл да унищожи, пише: http://www.fermersha.ru/blog/aleksei/rasteniya-parazitov?page=2

Градинският чай – показва антипаразитни свойства в дихателната система, кръвоносната система, храносмилателната и нервната система. Има вредно въздействие върху паразити от различни видове – грипни вируси, хепатит; протозои и бактерии; плоски, кръгли и лентовидни паразити, множество групи гъбички.

Ехинацея – антипаразитните свойства на ехинацеята се проявяват в кръвоносната система, лимфната и дихателната система. На изток ехинацеята е класифицирана като растение, проявяващо антивирусни, антибактериални, антисептични, аналгетични, антихелминтни и противогъбични свойства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *