Василка Юрукова

Д-р Василка Юрукова практикува хомеопатия от 1998 година. Тя е завършила с отличие Медицинския университет в Пловдив през 1992 година.

Д-р Юрукова специализира хомеопатия в Центъра за развитие и обучение на хомеопатията в България (ЦОРХ България, клон на CEDH International), с последващи трейнинги по хомеопатия в България, Франция и Германия, както и по акупунктура във Великобритания.

Д-р Юрукова е международен лектор по хомеопатия с опит в клиничната хомеопатична практика при деца и възрастни.

От 2000 до 2012 година д-р Юрукова преподава за ЦОРХ България в Медицинските университети в София, Пловдив и Варна.
От 2006 година е гост лектор на курса по хомеопатия за студенти по медицина и стоматология към Катедра по фармакология на Медицинския университет Пловдив.

От 2006 до 2011 година д-р Юрукова преподава хомеопатия в американския клон на CEDH International. Като преподавател на CEDH USA тя обучава лекари и стоматолози по хомеопатия в американския университет „Томас Джеферсън“ във Филаделфия, както и в Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Сан Франциско и Форт Лодърдейл. Д-р Юрукова също така провежда фоун линк семинари за лекари хомеопати в Австралия и Нова Зеландия.

От 2011 година д-р Юрукова провежда свое онлайн обучение на английски език “ From Theory to Practice”(“ От теория към практика“). В нейните уебинари, предназначени за лекари от САЩ и Канада, се преподават практическите аспекти на лесното и бързо предписване на хомеопатия.

От 2013 година д-р Юрукова изнася лекции за лечение с Шуслерови соли на лекари, стоматолози и фармацевти, организирани от Алпен Фарма и Немски хомеопатичен съюз (DHU).

Д-р Юрукова е автор на многобройни статии в периодичния печат и чест участник в телевизионни предавания, посветени на хомеопатията.

Д-р Юрукова е член на Международната медицинска хомеопатична лига – Liga Medicorum Homeopathica International (LMHI) и Европейското общество по интегративна медицина – European Society of Integrative Medicine (ESIM).

В своята холистична практика д-р Юрукова успешно съчетава хомеопатия с други видове алтернативно лечениe

Контакти:

4000 Пловдив , улица“ Георги Груев” 6, етаж

тел. 0888 847 480; 0886 734 296 (между 17 и 18 часа)

Имейл: yurukova@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *