Меланинът като енергиен фактор

IMG_9667Меланинът е хормон, който се отделя от епифизата. До този извод стига екип от учени, начело с мексиканският хирург-офталмолог Антонио Солис Херера. През 2000 г. те изследват причините за слепота, като за тази цел прави проучване на ретината и оптичния нерв с методи, подобни на спектрофотометрията.

„Меланинът е хормон на пинеалната (епифизата) жлеза с не особено проучена функция, знае се, че има връзка с бодърстването и съня, с образуването на кожен пигмент под влиянието на слънчевата светлина.“ След дванайсетгодишни изследвания д-р Херера доказва, че меланинът е основен енергообразуващ фактор в организма. Как става това?

Меланинът доставя водород на клетката и той като водородът е най-малкият известен атом, и в същотот врем енай-разпространенията, той е носител и на най-използваната енергия в природата. От това следва, че меланинът е в състояние да улавя фотонната енергия и да я превръща в химическа.

Досега се смяташе, че хлорофилът е единствената субстанция, доставяща водород на растителната клетка.

Фотосинтезата може да се разглежда като абсорбиране на фотони от електромагнитното лъчение, което се следва от йонен процес. По този начин молукулата на водата, която има два водородни и един кислороден атом може да се раздели. Опитът за извличане на енергия от разделянето на водната молекула с хлорофила трае 20-30 секунди.

Докато извлеченият от меланина водород е активен десетки и може би и стотици години, позволявайки да се разцепва водната молекула. В молекулата на водата енергията се освобождава при разделянето и обратно съединяването на водород и кислородните атоми.

Уравнението показва, че от две молекули, в присъствието на меланина и под въздействието на слънчевата светлина, се получават 2 молекули водород, една молекула кислород и 4 електрона. Когато реакцията се обърне отдясно наляво водородът и кислородът се съединяват и се получава вода и електричество, докато меланинът не претърпява помени, той само катализира процеса. Така процесът продължава с години, защото меланинът не се разгражда.

1/3 от Енергията на организма, с която човек разполага идва от меланина, водата и слънчевата светлина. Но тази 1/3 е първична Енергия – т.е. Енергия, която активира химическите процеси в организма на човека. В съответствие с нашите терапевтични изследвания животоподдържащите системи се задвижват от тези Енергии по един или друг начин или дори се нуждаят от химическата Енергия на меланина, идваща от фотонната Енергия, за да се стартират жизнените процеси.

Друго фундаментално качество на меланина е неговата устойчивост във вода.

Това е от съществено значение за генерирането на електричество. Например, първите количества меланин, които екстрахирахме през 1998 г., живеят своята 9 година без каквито и да е признаци на разрушение.

Първите прототипи на фотоелектрохимични клетки продължават своя живот, генерирайки електричество вече 10-ти семестър без прекъсване на стайна температура.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *