Кой страда от гъбичките Кандида?

Candida-floraCandida Albicans всъщност е полезен паразит, която в нормални обстоятелства си съжителства безпроблемно с останалите бактерии в стомашно-чревния тракт. Кога Кандида е  причина за възпаление на стомаха и кои са признаците, по които можем да разберем, че имаме проблем с този празит?

Дисбалансът, породен от съвремения начин на хранене много често е повод за свръхразрастване на гъбичките Кандида, което води до пробив в червата и разпространение на инфекцията по цялото тяло, като по този начин се създава и вход за друи паразити към тялото. Така цялостната токсикация на тялото е факт и естествения имунен отговор н атялото е с възпалителни процеси, които се развиват практически навсякъде.

Кое поражда увеличаването на този вид микроби?

Повечето микроби, които се съдържат нормално в нашето тяло са свързани с определена функция, която изпълняват, като например спомагане за правилното храносмилане. Човешкия организъм е създаден така, че да живее изключително добре адаптиран към средата, когато се намира в състояние на баланс. Когато този баланс се наруши, тогава тялото започва да страда. В повечето случаи балансът с гъбичките Кандида се нарушава тогава, когато имаме неправилно хранене и най-вече приемане на повишени количества най-вече рафинирана захар,бели брашна, макаронени и тестени изделия.

В повечето случаи хора, които имат повишени количества от този паразит изпитват силен глад почти пристрастяване към захар и тестени изделия. Те започват да консумират все повече от тези храни и резултатът е инфекции в стомаха, устата, зъбите, вензите, ануса, както и по много други органи и системи.

Как можем да спрем този процес?

Балансираното хранене, което изключва рафинирани храни и прием на повече пресни и сурови зеленцуци и плодове ще доведе до естествено нарастване на броя на полезните бактерии, които от своя страна ще унищожат популацията на гъбичките Кандида. Процесът ще е труден, тъй като организмът, подтикван от гъбичките Кандида ще иска непрекъснато да поема повече захар, за да се задвижи отново процесът на изхранване на паразита.

Полезно е да се знае, че гъбичките Кандида имат способността, буквално да изяждат част от червата, като си пробиват път в тялото и под формата на непрекъснато растящи нишки да се разпростират из почти цялото тяло, изяждайки голяма част от здравите клетки на организма, посредством ензимите, които отделят.

Напоследък много изследователи и учени свързават бума на онкологичните заболявания именно с тоталната промяна на храненето с рафинирани храни и процъфтяването на гъбичките Кандида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *