Хомеопатия за деца

Хомеопатията е безопасна и ефикасна за най-малките
Хомеопатията е безопасна и ефикасна за най-малките

Хомеопатията е безопасна и ефикасна за най-малките. Дозата е обикновено еднаква за деца и възрастни, защото активността на хомеопатичните медикаменти не зависи от теглото.

Д-р Василка Юрукова споделя в http://www.homeopathytoday.eu/ най-важните хомеопатични лекарства за деца.

Аконит 30СН – Възпаление или висока температура с внезапно начало, обикновено след излагане на сух студ или силен вятър у постоянно движещ се пациент, тревожен и със силна жажда. Спира се при започване на изпотяване.

Апис мелифика 30СН – Алергичен розов обрив, надигнат над кожата със силен сърбеж и боцкане. Често след ухапване от насекоми, пчели.

Арника монтана 30СН – Най-важното лекарство при всякакъв вид травми, удари, синини. Мускулна треска. Може да се използва едновременно с хомеопатичен крем, който съдържа арника и други кръвоспиращи съставки.

(Траумиил крем, Арника гел)

Беладона 30СН – внезапно започнала висока температура с червено горещо лице и изпотяване. Силно зачервено гърло с усещане за сухота и драскане. Начало на остри локализирани възпаления със зачервяване и пулсираща болка.

Календула 9СН и Хомеоплазмин унгвент предотвратяват възпалението и облекчават болката при слънчеви изгаряния и натъртвания.

Камомила 30СН – Раздразнително, ревливо, тръшкащо се бебе или дете, което често плаче неутешимо от болка – болка от бебешки колики или от болезнено никнене на зъбите. Успокояват се само на ръце.

Ферум фосфорикум 9СН – Начало на настинка с леко повишена температура и умора. Особено полезен за деца, склонни към отити и/или бронхити в хода на настинка (предпазва от тези усложнения).

Хепар сулфурис калкареум 15СН лекува остри гнойни процеси като циреи и абсцеси – помага на цирея да узрее. Настинки, зачервено гърло или прегракване с усещане за забити иглички в гърлото. Акне в пубертета.

Ипека 9СН – Постоянно гадене с повръщане, което не води до облекчение. Уста, пълна със слюнка, чист език и липса на жажда въпреки честите повръщания.

Спонгия 9СН – Лаеща кашлица, която наподобява звук от трион, който реже сухо дърво. Особено полезен за деца с чести ларингити.

Доза: 5 гранули на всеки 15-30 минути до първите два часа. Намалете приема на лекарството при подобрение на състоянието. Лекарството се спира при отзвучаване на симптомите.

Тази статия е информативна и не може да служи за самолечение, консултирайте се с класически хомеопат!

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. При нужда се обърнете към квалифициран специалист! ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *