Нов вид бионични лещи

зрениеОт 2017 година очилата ще станат ненужни, а операцията на очите ще остане в миналото!

Бъдещето идва бавно, по-специално в областта на медицината. Повечето хора на планетата имат зрителни дефекти, които могат да бъдат коригирани, без да носите очила и без операция, пише http://golbis.com/

Д-р G. Webb твърди, че е изобретил нов, абсолютно съвършен вид лещи. Устройството е нов тип обектив, който се имплантира в окото и премахва всички визуални дефекти. Имплантирането ще може да се извършва без хоспитализация и без анестезия! Изкуствената леща ще се имплантира в клиника. Въвежда се с физиологичен разтвор, след десет секунди се приспособява към окото и осигурява перфектно зрение.

По думите на изобретателя, това е не само надеждно, но също така дава зашеметяващ резултат.

Зрение, възстановено с помощта на тези леща, които ще останат в окото и не е необходимо да бъдат отстранявани (както в случая с контактни лещи), гарантира три пъти по-високи резултати.

Според д-р Webb, такива лещи не само са практични, бързо се имплантират и са много удобни, но също така и по-безопасни от лазерната хирургия, при която може да има усложнение в случай, че се отстрани част от здрава тъкан от роговицата.

Новият обектив няма да предизвика усложнения, а при имплантирането му няма да се увреди тъканта на роговицата, дори и частично.

Тези, които ще си поставят революционните бионични лещи, никога няма да страдат от катаракта, това е още един положителен факт, който изобретателя уточнява.

Много скоро започват експерименти, първо върху животни и след това върху хората.

Според д-р Webb, работата по новия бионичен обектив е продължила 8 години, но през 2017 г. обективът ще бъде на разположение на пациентите.

Условие за ползването на новите лещи от хора с проблеми със зрението, е възрастта. Поставянето им ще бъде за тези, които са навършили 25 години, тъй като преди това структурата на окото все още не е достигнала окончателната форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *