Връзката липом черен дроб

lipomaПри здрав черен дроб, липом не се образува. Липомът на първо място показва нарушение функцията на черния дроб, неговата неспособност да премахне шлаката от тялото, което всъщност причинява такава мастна формация. Обикновено липомът се отстранява хирургически. Ако липомът се образува под кожата – това е козметичен дефект, по-лошо е, когато липом се локализира под черепа, в сърцето или във вътрешните органи и т.н.

Без да се коригира работата на черния дроб, няма полза от борбата с липомите, казва д-р Борис Скачко, фитотерапевт -директор на клуб „Zdorovie“:https://www.zid.com.ua/, ще се появят на друго място.

Първо човекът трябва да регулира храносмилателния си тракт, за да възстанови функцията на черния дроб. В този смисъл препоръчвам:

  • Като сорбент за червата да се използва смес от смлени на прах листа от живовляк и мед в съотношение 1: 1. Взема се по 1 ч.л. три пъти на ден преди хранене.
  • За подобряване работата на жлъчния мехур, пряко свързан с черния дроб, ще бъде полезно вземането на 1 ч. л. тиквено или ленено олио.
  • Директно за нормализиране на самия черен дроб, трябва да се използват лекарства от лечебни растения. Процесът на лечение е 2-3 месеца.

През това време черният дроб трябва да възстанови функциите си, по-специално да отстрани от тялото шлаките, които са предизвикали образуването на липоми. Само след това липоматът може да бъде премахнат, но обикновено, той вече не се появява.

Въпреки това, в бъдеще, човек трябва да се обърне внимание на диетата си, да се храни често и по малко, като отдава предпочитание на растителни и киселомлечни храни, и да не натоварва черния дроб с пържени и мазни храни.

Превод от руски за ИнтеграБГ.Инфо: Димитринка Станчева

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. При нужда се обърнете към квалифициран специалист! ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *