Ползи от пиенето на вода и чай

20131022134028-vodaПиенето на вода на празен стомах, веднага след ставане сутрин, е нова тенденция, която е предложена от японските медицински експерти. Научни изследвания са доказали, че ще получите много ползи за здравето, ако го правите.

Пийте четири чаши вода (170 грама чаша), след като се събудите сутринта.

Не яжте или пийте нищо, най-малко 45 минути след това.

И след като свършите със закуската си не яжте нищо в продължение на 2 часа.

Някои специфични заболявания, които могат да бъдат излекувани или облекчени чрез пиенето на вода на празен стомах:

Високо кръвно налягане, Диабет, Артрит, Запек, Туберкулоза, Заболяване на сърцето, Главоболие, Камъни в бъбреците, Инфекции на гърлото, Болки в тялото, Гастрит

Следвайте този прост метод, който ще подобри цялостното ви здраве, без никакви странични ефекти. Водата държи тялото хидратирано, а това е от съществено значение да се поддържат правилно всички функции в организма.

  • Водата пренася кислород в клетките
  • Увеличава метаболизма
  • Овлажнява въздуха в дробовете
  • Популяризира хранителните вещества да се абсорбират
  • Детоксикира организма
  • Защитава ставите

Азиатците предпочитат горещ чай, вместо студена вода, тъй като чаят е по-добре от студена вода за храносмилането след хранене.

Как да използвате чая като лекарств?

Зелен чай – Със силните си антивирусни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, зеленият чай е един от най-ценните и широко консумирани чайове от цял свят. Доказано е чрез изследвания, че е добре за оралното здраве, здравето на костите, управление на теглото, здраве на кожата и дори предотвратява рак.

Пу-ер чай – Все повече и повече хора пият Пу-ер чай, тъй като вярват, че има способността да намалява високите нива на холестерол, да предотвратява диабет,  подобрява кръвообръщението, храносмилането, съня.

Чай мента –Здравните експерти препоръчват да се консумира чай от мента за облекчаване на коремни газове и подуване на корема. Той също така лекува проблемите с лошо храносмилане и киселини в стомаха.Чай от джинджифил – Този чай е добре известен със способността си да подпомага храносмилането, също така може да бъде използван за лечение на стомашно неразположение и гадене.

Чай от лайка – Когато имате настинка или грип, не забравяйте да пиете чай от лайка, тъй като той може да облекчи симптомите на кашлица и бронхит. Като успокояващ билков чай, чаят от лайка може да бъде от полза при безсъние.

Ройбос чай – Ройбос чай има силни антиоксидантни свойства, заедно с това той има големи количества витамин С и може да помогне в борбата срещу доста заболявания, както и забавя признаците на стареене. Следващия път, когато имате нужда от укрепване на здравето, опитайте чаша горещ чай за облекчаване на общи заболявания, без никакви странични ефекти.

 Информация от: http://biopogled.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *