Проф. Витулкас – 2018 г.

„Живеем в много объркани времена..

Ваксинацията спира епидемията, но реалността е такава – имунната система след това става неспособна да среща остри заболявания. Основният въпрос е – това се случва, да, но на каква цена – пораженията нямат цена. Имунната система се променат така, че да не е способна да отговори на враговете, на патологичните причини. Само забележете инвазията на модерните болести – шизофрения, Алцхаймер, идиотизъм, психически/емоционални разстройства…всички тези болести, които засягат по един много дълбок начин мозъка (менталното ниво). Ако видите статистиката, ще забележите, че има силно увеличение на болестите на мозъка – в същото време има минимализиране на отговора на имунитета към острите заболявания, ще открием, че има минимизиране на острите и увеличение на сериозните хронични болести, които засягат мозъка. Никой не обръща внимание на това, което казвам. Техният аргумент е, че полиомиелитът се илеминира чрез ваксинирането, но ако видим реално, проблемът е колко тази ваксина е отговорна за всички автоимунни заболявания, за нервно-маскуларните заболявания, за все по-актуалната мултиплена склероза. Манипулирането на организма създава ситуация, където да остане здрав, но по един повреден начин, това ние виждаме сега с пропагандирането на ваксинациите. Ние компрометираме живота всъщност, това значи, че човек загубва част от живота си – да се радваш, да си щастлив, да можеш да изпитваш екстаз, всички позитивни емоции, присъщи на един емоционално и ментално здрав човек. Обратното е тревога, страхове, суицидни депресии и Алцхаймер. Ваксинациите – какво се опитват да направят – да спрат имунната система да развива температури и остри състояния като реакция при контакт с вирус/бактерия. Да предпазват имунната система да реагира на околната среда.

Имаме естествен подбор – има епидемия – здравите остават, болните умират- така природата поддържа баланса, но този естествен подбор ние не приемаме, защо? Защото ние не сме способни да срещнем големия и острия шок – епидемичната болест. Американците мислят, че ще намерим начин да се справим с епидемите, да ги предотвратим. Ваксинацията спира епидемията, но имунната система става неспособна да среща остри състояния. Имунната система след ваксинация се променя така, че да не може да отговори на враговете, на патологичните причини. Проблемът не е във вирусите и бактериите, а във възприемчивостта. Какво следва? Шизофрения, Алцхаймер, идиотизъм, всичко тези болести, които засягат менталното ниво. Това значи, че човек загубва съществена част от живота – да се радваш, да си щастлив. Погледнете колко суицидни депресии има днес… колко Алцхаймер, мултиплена склероза… Статистиката е да се увеличава продължителността на живота, живееш, но с увредена имунна система. Ако имунната система е компрометирана, увреждат ти се дробовете, сърцето, мозъка, увреждаш се на тъканно ниво…

Да загубиш егото си – да станеш скромен човек! Да не живеем само в материалния свят трябва…

В Хомеопатията ние вярваме в жизнената сила, че сме енергийни същества. Какво става в нашия свят днес, какво виждате – съдиите, политиците корумпирани, взимат материални неща срещу съвестта си… Тази идея за материалното взима връх.

Внимавайте да не разболеете съвестта си!

Ваксините предпазват организма ни да работи естествено всъщност…

В Космоса материалната природа е само 4 % от Космоса, останалите 96 % са тъмна енергия, неясна материя, никой не знае, никой не може да каже какво точно е. Какво знаем ние, жизнената сила принадлежи към тази тъмна материя, енергия, истнското й име е широка материя.

Ваксините… какво да направим, има ли възможност да поправим ситуацията, която сме създали, която е много зле днес…(2018 г.)

Когато писах за ваксините през 67 година, тогава имаше 3 ваксини само, а днес имаме много, може би са над 20-30…. Ако ваксините са способни да защитават, няма за какво да се притесняват родителите от неваксинирани деца. Ако някой е ваксиниран е под протекция, нали така пропагандират…Истината е с главата надолу обаче, те принуждават хората да се ваксинират. Ако спрат ваксините в света, няма да има епидемии, защото огромна част от популацията е дълбоко болна, за да развие епидемия (един шизофреник никога няма да развие грип например). Те просто не могат да правят епидемични остри. Ако се спрат ваксините ще има опастност здравите хора да развият епидемии, но в западната цивилизация, Америка, Англия, Европа хората са много болни, имунната система е много компрометирана. Човек не може да се инфектира от епидемия, защото се намира в състояние на много лошо здраве. Ваксините масово се промотират, милиони хора са толкова болни, фарма индустрията не се интересува дали са болни хората, имаме нова болест – ще намерим ново лекарство, нова субстанция…няма идея за хуманност тук. Хората тичат към ада, все по болни са.

Да си жив, значи да си пълен с радост от живота.

Ще загубиш една голяма част от себе си след ваксинацията, това е истината…

Какво да направим като превантивна мярка? Първо да осъзнаем, че тези хора, които са вече хронично болни, те не могат да се инфектират от епидемии.

Как да избегнем Алцхаймер?

Дълъг процес е това след ваксинирането с хомеопатично лечение…

Случай на пневмония в болница – лекува се с антибиотици – имунната система не реагира, после друг антибиотик, после друг, накрая нелечим случай..

Ако последните години е нямал остри, следват физическите диагнози на ревматоидни артрити, заболявания сериозни на мозъка, на нервната система, депресии, паник атаки, радостта от живота е загубена.

Ваксините парализират имунната система и тя не може да се справя повече. Ботоксът днес е много модерен… Колко време мислите, че организма ви ще толерира ботокса? Ами стероидите? Шизофренията е повтаряща се възпалителна болест, имуносупресивната терапия има множество странични ефекти, така се разрушава възможността да реагира правилно организма, но ако организма се стимулира хомеопатично по правилния начин, той изкарва възпалението навън, вдига температура, след което започва регенерацията, стига се до точката, в която започва да прави остри състояния.

Острото възпалително е протективен механизъм, който стимулира организма да остане силен в процеса.

Острото е необходимо, но с антибиотика, парацетамола или антипиретика ние компрометираме този процес.

Имунитетът не може повече да продуцира високи температури (40 градуса) и започва да прави хронични. Започват дълбоки възпалителни тъканни промени, като проблема е по-комплицитан, организма няма сила да се бори, това е хроничното състояние. Ако хроничното стане по-малко, тогава започват да изкачат острите болести.

Зле потискани с алопатия остри са причина за всички хронични.

Микроорганизмите атакуват имунната система, какво прави тя – прави остро, но ние знаем какво става в остро, увеличават се левкоцитите, започва температурата. Така имунната система се защитава, какво правим ние с алопатична намеса? Неутрализираме работата на имунната система.

Имунната система се справя чрез процес, минава се през няколко стадия – идеята е, че целия процес на острото минава през различни стадии, те са важни, ако ги нямаме, няма да стигнем до разрешаване на възпалителния процес и до възстановяване на здравето. Трябва да се разбере потискащата терапия на острото, преди да се супресира организма с алопатия – до какви последствия води. Ако дадем антибиотици или противовъзпалителни, спира се процеса, понижаваме температурата и всички процеси, които са нужни за острото протичане, се възпрепятстват, тоест не се разрешава процеса на болестта, нейната логика. Като го правим често/постоянно, идва стадий, когато няма решение за възпалителния процес. Навлизаме в хронификацията – дълбоко увреждане. Септицемия с висока темература е добра прогноза, ако няма температура- този пациент няма да оцелее. Фиброзата е края на възпалението, последната спирка. Патогените стимулират имунната система, ако има пълен възпалителен процес има разрешение на тъканите и здравето, иначе тялото е постоянно възпалено.

Организма няма нужда от витамини, ако е здрав и метаболитните процеси са в добро равновесие. Над 82 % от децата, потискани алопатично при остро развиват хронични състояния. Те не правят остри в по-нататъчното си развитие. 11 % само имат някакви леки остри заедно с хроничните. Има категорична връзка между антибиотиците и развитието на мултиплената склероза.

Имунната система изначално е програмирана да реагира, за да се върне организма към хомеостаза.

Хомеопатията дава енергия да се ресетне хомеостазата, да се върнем бавно към състоянието на равновесие.

Зъболекарите използват много силни лекарства, когато работят по зъбните канали. Те могат да потиснат организма или да провалят хомеопатичното лечение. Аз предпочитам болката пред анестезията, понесъл съм много, но никога не позволих да взема алопатично лекарство. Затова на тази възраст все още мога да преподавам.“

Споделено от Проф. Витулкас пред студентите му по класическа хомеопатия/ Алонисос, Гърция 2018. Преведено и записано с вдъхновение от хомеопата Янита Миланова

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. При нужда се обърнете към квалифициран специалист! ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *