Антипаразитни растения

Храненето на човека има голямо влияние върху здравето. Това важи и за паразитите. Случайната, смесената и сладката храна е идеална среда за размножаването на паразити – от вируси до хелминти (паразити). Храната ни трябва да е богата на зеленолистни зеленчуци, билки и подправки с антипаразитен ефект:

Аир има най-силните антипаразитни свойства, които се проявяват в органите на нервната система (плазма, костен мозък, говорния апарат), репродуктивната система, в черния дроб и панкреаса. Той изгонва паразитите от главата, елиминира синузит, епилепсия, глухота, истерия и загуба на памет. Аир може да почисти и дезинфекцира водата.

Ружа (Althaea; зефир) – използва се коренът. Има силно антипаразитно действие върху едноклетъчните паразити, живеещи в кръвта, плазмата, мускулите, мозъка, нервната тъкан и гениталиите. Ефективно влияе на паразитите в органите на дихателната, пикочната, храносмилателната и нервната система. Обхватът на вредните ефекти върху паразитите е широк – от протозои и вируси до мултицетни лентови паразити. С високо съдържание на силиций – елемент от живота.

Босилек – Антипаразитните му свойства са подобни на ружата. При готвене е много удобно да използвате сух по формата на прах.

Berberis (Кисел трън) – противопаразитно действие притежават всички части на растението. Най-често се използва коренът. Подобрява филтриращата способност на черния дроб, насърчава разграждането на мазнините, пречиства кръвта. Сушени и смлени боровинки му могат да се добавят към салати, предястия и ястия. Смъртоносни са за чернодробните паразити.

Карамфил – спектърът на антипаразитно му действие е широк – кръгли, лентовидни и плоски паразити, протозои, бактерии, гъбички и вируси. Антипаразитният ефект на карамфила се проявява в плазмата, мозъка, нервната и репродуктивната системи. Употребата на карамфил при фарингит, синузит, ларингит, зъбобол и импотентност, помага на организма да се избави от паразитите и има лечебен ефект. Карамфил буквално дезинфекцира белите дробове, стомаха и лимфната система.

Нар – Дори след термична обработка сокът от нар, получен чрез студено пресоване, убива устните трихомонади, бактерии, паразити, гъбички – пеницилии и кандида. Нарът действа срещу паразити във всички органи и системи на човешкото тяло. От нар се приготвят настойки, отвари, прах, масло от семена от нар. Продуктите от нар се комбинират лесно с канела и карамфил.

Бял оман (Elecampane) – използвайте корена на растението и цветовете. Антипаразитният ефект се проявява в дихателната, храносмилателната и нервната система, във всички останали органи, с изключение на репродуктивната система на мъжете. Оманът почиства кръвта и белите дробове от паразити, стимулира детоксикацията и регенерацията на белодробните тъкани. Комбинира с джинджифил, кардамон, канела, ружа и черен оман.

Риган – използва се надземната част на растението, събрана по време на цъфтежа, в настойки и колекции за чай. Има антипаразитен ефект върху бактериите и протозоите.

Жълт кантарион – Често се използва в комбинация с риган. Противопаразитните му свойства се проявяват главно в дихателната система и органите на газообмена.

Ягоди – използват се листата на растението. Мощен инструмент срещу паразити на урогениталната система.

Върба – използва се дървесна кора. Има антивирусен, противофебрилен и болкоуспокояващ ефект.

Джинджифил – използва се коренището на растението. Известен с широкия си набор от антипаразитни ефекти върху хелминти, вируси и гъбички. Има вредно въздействие върху чревните и дихателните паразити.

Лечебен исоп – от древни времена, добре познат дълбок почистващ препарат. Листата на исопа в малки количества могат да се добавят към салати, предястия и ястия. Мощен лек срещу глисти и гъбички.

Невен – неговото бактерицидно действие е известно отдавна. Използват се цветовете на растението в различни смеси за приготвяне на чай. Нарязани пресни или сушени цветовете могат да се използват и за готвене. Антипаразитно действие с широк спектър.

Калина – използват сеплодовете, клоните, листата на растението. Има антипаразитен ефект върху бактерии, най-различни протозои и вируси.

Кардамон – използват се семената. Проявяват антипаразитни свойства в храносмилателната, дихателната и нервната система, както и в кръвоносната система. Има пагубно въздействие върху много видове паразити – от гъбички и вируси до лентовидни паразити. Кардамонът е отлично почистващо средство за стомаха, тънките черва и белите дробове. Той действа много нежно. Универсално и отдавна се яде като леко антипаразитно средство за деца. Добре върви с копър.

Кориандър (Cilantro) – Зелените и семената му се използват навсякъде. Широка гама от антипаразитни свойства.

Канелата – не губи антипаразитните си свойства дори след термична обработка.

Коприва – можете да я събирате от ранна пролет до края на май. Антипаразитните свойства с доста широк диапазон – от паразити по кожата, косата, до паразити в белите дробове и червата.

Воден крес – листата на растението имат вкус на хрян и горчица, проявяват антипаразитни свойства в широк диапазон и са известни със своята фитонцидна активност.

Сусамовите семена – съдържат масло със силно антипаразитно действие при паразити на кожата и подкожната тъкан. Сусамовите семена се използват в храната с проявление на антипаразитни свойства с широк спектър на действие – в дихателната, храносмилателната и урогениталната (при жените) система. Най-мощният антипаразитен ефект се упражнява от черни сусамови семена.

Куркума – мощен антипаразитен агент с широк спектър на действие (от паразити по главата до кожни паразити). Прахът от сушено коренище се използва широко при готвене, като прави вкуса на ястието екзотичен и му придава антипаразитни свойства.

Благороден лавър – листата и семената съдържат ароматни масла със силни антипаразитни свойства. Като подправка, лавърът може да се използва абсолютно във всички предястия и ястия.

Тамянът има свойства, подобни на свойствата на смирната. Има вредно въздействие върху паразитите на дихателната система и мозъка.

Репей – използва се коренът на растението. Засяга паразитите, които живеят в кръвта, дихателната система, урогениталната и лимфната системи. В прясна форма може да се използва като храна, в изсушен вид служи като отлично допълнение към подправки и подправки за предястия и ястия.

Люцерна (Alfalfa) – използвана трева. От млади растения могат да бъдат направени салати. За употреба през цялата година може да я приготвите като изсушена и прах от нея. Може да се използва като антивирусен продукт. Има диуретичен и анти-фебрилен ефект, убива паразитите при открити рани. Комбинира се в билкови смеси с глухарче, коприва, магданоз, хвощ.

Малина – използват се плодове и листа. Младите листа от малина са доста нежни и могат да се използват като храна. Малиновите листа и горски плодове имат антипаразитен ефект срещу паразити в кръвоносната, храносмилателната и репродуктивната система. Плодовете, приготвени със захар, губят антипаразитните си свойства.

Листа от подбел – отлично допълнение към салати. Има антипаразитен ефект върху паразити в кръвоносната система.

Хвойна – листата и плодоветей съдържат ароматно масло, което проявява противопаразитни свойства. Настъргани плодове и листа от хвойна могат да се добавят към салати, предястия и ястия. Основното ударно свойство на хвойна се проявява върху ларви, вируси и гъбички, които живеят в дихателната система и се активират от хипотермия.

Маточина – проявява антипаразитни свойства при паразити в дихателната и урогениталната система.

Глухарче – събирайте през май-юни. То показва най-силни свойства срещу паразити в кръвоносната система, както и в черния дроб и бъбреците.

Черен оман – използват се коренът и листата на растението. Противопаразитният му ефект се проявява в кръвта, мускулите, мозъка, нервната система, най-вече той действа срещу паразити на дихателната система. Той се счита за мощен инструмент, регенериращ тъканите на органи, увредени от паразитите.

Лют червен пипер -използва се плодът. Силният антипаразитен ефект на червения лют пипер е отдавна известен. Изхвърля паразитите от храносмилателните органи; дихателната система, убива ги и в кръвта. Почти всички паразити, които живеят в тези системи, от вируси до големи тения, както и гъбички, не могат да издържат на атаки на червен пипер.

Черен пипер – плодовете се използват като подправки. Eтеричните му масла проявяват антипаразитни ефекти в храносмилателните, дихателните и кръвоносните органи. Черният пипер е един от най-мощните продукти, които унищожават глисти и гъбички в червата. Масленият екстракт от черен пипер може да се впръска в носа за подобряване на носната лигавица и за борба с хелминти в мозъка. Допринася за унищожаването на паразити, които причиняват еризипел (червен вътър) и циреи, унищожава херпесни вируси. Смесен с мед, той силно влияе на гъбичките и паразитите в белите дробове.

Магданоз – използваеми са семена, корени и листа на растението. Противопаразитният ефект на магданоза се проявява в кръвта, мускулите и плазмата. Най-мощен противогъбичен и антибактериален ефект проявява в урогениталната и храносмилателната системи. От него можете да приготвяте настойки (от трева и семена), отвари (от корена), постоянно добавяйте в храната в пресен ли изсушен вид. Магданозът е особено ефективен при паразити, които се активират чрез охлаждане на тялото и преумора. Сокът от пресен магданоз (2 чаени лъжички сутрин на празен стомах) е отлично антипаразитно средство при трихомониаза и хламидия. Вратига – използва при лечението на глисти. Външна употреба – използва се за лечение на краста, бълхи и въшки. Трябва да се помни, че вратигата е отровно растение и дозата трябва да се спазва. В случай на паразити на храносмилателния тракт, аменорея и гадене, използвайте настойка от цвят на вратига. Залейте една чаена лъжичка натрошено сухо растение с една чаша вряла вода и оставете под капака за около 15-20 минути. След това време прецедете и пийте сместа през деня в разделени дози.

Живовляк – използват се само млади, нежни листа, които трябва да бъдат събрани през първата половина на лятото. Известен със силен ефект върху пиогенната (пио – означава гной), флора и паразити, които живеят в кръвта.

Обикновен пелин – използва се надземната част на растението. Антипаразитният ефект се проявява в кръвоносната система, храносмилателната, дихателната, урогениталната (при жените) и нервната система. Спектърът на действие е доста широк: кръгли и лентовидни паразити, бактерии, протозои, гъбички и вируси от много видове. Отлично средство е отвара от пелин или изсушен на прах.Пелинът може да се консумира дори по време на бременност: той укрепва плода, като помага на плацентата да филтрира и най-малките паразити: лептоспира, токсоплазма, хламидия.Пелинът може да се използва с джинджифил и мента.

Ревен – основният му противопаразитен ефект се проявява върху паразити на отделителната и храносмилателната системи. Ревен и приготвени от него продукти (инфузии, желе, прахове) убиват вируси на хепатит, дизентерия, много видове гъби и пиогенни култури. По своето действие върху чревните паразити, ревенът е подобен на лененото семе.

Роза – използва сецветът от растението, който има широк спектър на антипаразитно действие. Розовото етерично масло е пагубно за гъбичките за много видове хелминти.Венчелистчетата на розата, пресни и сухи, могат да се вливат в мед или вода, за да се получи розова вода. Антипаразитният им ефект се проявява в кръвоносната система, урогениталната (при жените) и нервната система.

Лайка – широк спектър на действие срещу паразити – от едрите тения до вируса на хепатит. Антипаразитният й ефект се проявява в храносмилателната, дихателната и нервната система.

Сандалово дърво – противопаразитен му ефект се проявява в кръвоносната система, храносмилателната, дихателната и нервната система. Действа разрушително върху протозои, ларви, мигриращи в кръвта, паразити в белодробните тъкани, в пикочно-половата система (унищожава хламидии и трихомонади), убива кожни паразити, паразити, които проникват в нервната система (херпес зостер), побеждава гонококи, херпес и други вируси.

Слива – използва се вътрешната повърхност на кората от дървото. Антипаразитният й ефект се проявява в нервната, храносмилателната, дихателната система, кръвоносната система. Отвари, сиропи (действат срещу паразити в белите дробове) и прахове се приготвят от кората на сливата. В кората на сливата присъства циановодородна киселина, която пречиства белите дробове и лимфната система от паразити, а горчивите бадеми и кайсиевите ядки са доставчици на етерични масла, които имат регенеративно действие върху тъканите, които биват увредени от паразитите. Дразнения като кашлица, бронхит, магарешка кашлица, бронхоспазъм и сърцебиене престават. Инфузиите от кората на слива, приети през устата, почистват съдовете на очите.

Женско биле – противопаразитният му ефект се проявява във всички тъкани на човешкото тяло: в нервната система, в храносмилателната, дихателната, урогениталната система.Като антипаразитно, женското биле е ефективно при случаи на хелминтични инвазии в червата, паразити в белите дробове (кашлица, бронхит, болки в гърлото, ларингит, язви – следствие от миграцията на ларвите на паразитите с кръв) и цистит – паразитни лезии на урогениталната система (болезнено уриниране).

Бял равнец – антипаразитният ефект се проявява в кръвоносната система, дихателната и храносмилателната система. Използва се от херпесни вируси, протозои (хламидии и трихомонади), бактерии от пиогенни видове до плоски и кръгли червеи. Добре върви с мента (за жени), маточина (за мъже), градински чай и лайка.

Копър – използват се листата, стъблота и семената. Ефективно и разрушително действие при паразити в храносмилателната система, черния дроб и панкреаса, в пикочно-половата система, в кожата, в кръвоносната система. Копърното масло убива гъбички, пиогенна инфекция. Антипаразитните свойства на копър се проявяват в храносмилателната, пикочната и нервната система. Семена от копър се приемат по 1 чаена лъжичка след хранене:

  • Смес от семена от копър, кимион и кориандър (1: 1: 1) насърчава храносмилането чрез изхвърляне на паразити от червата.
  • Семена от копър и кориандър (1: 1) се приемат като храна за борба с паразитите в отделителната система.
  • Семената от копър помагат за изчистване на паразитите в тъканта на гърдата и увеличават лактацията при кърмачки.

Хвощът (Equisetum) – има силен ефект върху паразитите в дихателната и пикочната система (мъже и жени). Помага дори при болести, предавани по полов път. Той пречиства кръвта; носител е на силиций – елемент на живота; укрепва нервната система и костите; адсорбира вируси (грип, хепатит и други).

Чесън – антипаразитният му ефект се проявява във всички органи и системи на човешкото тяло. Спектърът на въздействие на чесъна е много широк – няма паразити, които той не би могъл да унищожи, пише: http://www.fermersha.ru/

Градинският чай – показва антипаразитни свойства в дихателната система, кръвоносната система, храносмилателната и нервната система. Има вредно въздействие върху паразити от различни видове – грипни вируси, хепатит; протозои и бактерии; плоски, кръгли и лентовидни паразити, множество групи гъбички.

Ехинацея – антипаразитните свойства на ехинацеята се проявяват в кръвоносната система, лимфната и дихателната система. На изток ехинацеята е класифицирана като растение, проявяващо антивирусни, антибактериални, антисептични, аналгетични, антихелминтни и противогъбични свойства.

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. При нужда се обърнете към квалифициран специалист! ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *