Кристалите могат да лекуват

ahatКристалотерапията или лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни е  алтернативен метод за лечение на редица заболявания – физически и психически.

Един от най-новите методи за кристалолечение е разработен от Йоги Тан и се нарича минг чи. Името ссе състои от две думи – “минг” и “чи” , които на китайски означават слънце и луна, тоест има се предвид непрекъснатата светлина и будност да познаваш света и себе си. Минг символизира яснотата на мислите. А “чи” е това, което индийците наричат “прана”, тоест енергията.

На какво се базира кристалолечението? Всеки кристал има своя вибрация, която резонира по определен начин с вибрациите на нашите чакри. Използваме тази вибрация, за да балансираме аурата, чакрите и органите на тялото, защото те са взаимносвързани. Когато аурата на един човек е разкъсана или замърсена, той става податлив на всякакви влияния. Превръща се в енергийна гъба – като влезе в помещение сред хора, изпитващи хубави емоции, веднага се зарежда с тях. Но ако попадне сред негативно настроени, се смачква. Такива състояния могат да се лекуват с кристали.

За  децата от 1 до 7-годишна възраст например са подходящи планински или розов кварц, защото чакрите не са добре оформени. Или черен корал или хематит – за защита, защото аурата все още не е достатъчно силна. От 21-годишна възраст вече хората са във външния свят, използват мисловните си способности, свързани са с вселенската енергия, знаят как да използват естествената енергия. И вече са като царе, но всеки е господар на собствения си свят, всяко царство е различно, така че няма само един камък. Важна е и целта в живота на всеки човек, защото трябва и достойно да извърви пътеката си на този свят. Има значение и здравословното състояние, професията.  Планинският кристал е подходящ за всички.

Легенди и други приложения на кристалите:

Най-древните легенди за магическите кристали ни водят към Атлантида. Смята се, че атлантите използвали кристалите за връзка с космическите сили. Тази високоразвита древна цивилизация използвала кристалите и за телепатична връзка. Злоупотребата с огромните психични сили, които владеели, овела и до потъването на континента Атлантида. Възраждането на знанията им станало в Египет, Южна Америка, Тибет. Много от знанието е загубено, но една част се е запазила в културите на различни цивилизации.

Например в Библията се казва, че Аарон носел нагръдник с 12 скъпоценни камъка, който го свързвал с Бога. Царете на древна Индия носели най-съвършените скъпоценни камъни, за да се предпазят от неблагополучия. Ведичeските астрологически трактати детайлно разглеждат силата на кристалите и връзката им с небесните тела. Медицинската практика на много древни култури предписвала носенето на талисмани и амулети, като камъкът се подбирал според заболяването.

Маите използвали камъните за диагностика и лечение. Големи кристали от прозрачен кварц се използвали в специални церемонии като „виждащи кристали“, в които можело да се види бъдещето или нещо, което се случвало на разстояние. Съвременната наука също използва кристалите за предаване и усилване на енергията. Кристалите на рубина се използват в лазерите. Кварцовите кристали в ултразвуковите установки, часовниците, компютърните платки, в радиотехниката.

В езотериката камъните се използват за медитация, за да усилят интуицията и чувствителността. Те са широко използвани в холистичната медицина за усилване на енергията, при раждане, различни заболявания и др.

Съществуват толкова много видове скъпоценни и полускъпоценни камъни, че е лесно човек да се обърка при избора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *