Пробиотиците и децата

Child HealthВ менюто на децата е важно да преобладават храните, които съдържат протеини. Тези храни са богати на белтъчини. Белтъчините са основна градивна част на клетките и изпълняват различни функции – защитни, транспортни, каталитични и регулаторни.

В детското меню, в което преобладават храни, богати на въглехидрати, а не на белтъчини защитните механизми на подрастващия организъм на децата е отслабен. Когато се консумира редовно храна богата на въглехидрати, в тялото се повишава количеството Аспартам. Това е изкуствено получен подсладител и е 200 пъти по сладък от захарта. Използва се в промишленото производство на храни и за подслаждане на напитки, а също и при производството на медикаменти. Този подсладител оказва вредно влияние върху организма и още повече ако редовно се консумират храни и напитки, в които той се съдържа.

Пробиотиците са нормалните живи чревни бактерии, чиято функция е да запазят, подобряват и заздравяват микробния баланс в организма на човека. Те балансират цялата храносмилателна система и подобряват имунната система.

Пробиотиците са Антиаспартам. Те неутрализират разрушителното въздействие на аспартама върху организма. Именно той е този, който уврежда цялата храносмилателна система, нарушава функциите на нормалните чревни бактерии, нарушава се перисталтика, храносмилане, увреждат се бъбреци, черен дроб, имунната система, но-най вредното му действие е, че уврежда мозъчната структура, вреди на невроните. Появява се проблем с нарушена концентрация, хиперактивност или противоположната и апатия и дискомфорт.

Приемът на пробиотици при децата в комбинация с по големи количества течности, плодови фрешове, вода с прясно изцеден сок от лимон, балансира храносмилателната система и регулира запека при децата.

За децата родени със секцио, а също и не са били кърмени пробиотиците са задължителни. Детето родено със секцио не изминава нормалният, естествен път при раждането. По време на самият родов акт при раждане, децата поемат слуз, благодарение на която след това нормалните чревни бактерии се образуват и загнездват по храносмилателния им тракт. Приемът на пробиотици още от най ранна детска възраст дава възможност на организма да се насити на тези нормални чревни бактерии и благоприятства за правилното и нормално функциониране на цялата храносмилателна система.

Препоръчително е пробиотиците да се приемат профилактично два пъти в годината, пролет и есен, в продължение на 3 месеца за всеки от двата приема. Това допринася за насищане на организма с чревните бактерии, които засмукват всички токсини, които са в храносмилателната система. Това благоприятства за пълното прочистване на организма.
За да бъдат получени по пълноценни резултати е необходимо:

• Прием на пробиотици два пъти годишно;
• Правилен хранителен режим;
• Здравословно хранене.

Информация от: http://bg.checkonline4you.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *