Живеете ли в страх?

Living in fearДа живееш в страх не винаги означава, че се страхуваш от физически обстоятелства или хора. Понякога живеейки в страх, умът може да бъде състояние, което да контролира всички аспекти на живота.

Страхувамe се почти през цялото време. Малкият процент кураж, който имамe означава, че се опитвамe да се подобрим. През по-голямата част от живота си живеем в страх от нещо. Няма значение дали става дума за времето, за мнението приятелите ни или за безопасността на децата ни, обикновено се страхуваме от някакво особено обстоятелство. Живеете ли в страх?

Разберете какво чувствате

Ако живеете в страх, може би дори не го знаете. Не винаги е лесно да се разпознаят симптомите на тази отрицателна черта. Животът в страх може да се прояви и във вашето здраве, като ви накара да боледувате или временно да затлачите имунната си система.

Има някои признаци, които доказват, че живеете в страх и определени начини да помогнете за елиминирането на повечето от тези страхове, пише:https://www.learning-mind.com/

Ако сте перфекционист

Ако работите упорито, за да сте сигурни, че всичко е съвършено, тогава може да живеете в страх. Страшно е да мислите за отхвърляне или, че не сте достатъчно добри и ако тези мисли управляват мислите ви, то тогава ще се страхувате.

Добре е да се опитате да правите колкото е възможно повече добри дела, но да станете перфекционист не е здравословно. Животът ви ще бъде контролиран от това, което не можете да направите и по какъв начин можете да се провалите. Другата причина да бъдеш перфекционист означава, че се страхуваш, е защото си мислиш, че никой друг не може да направи нещата толкова добри, колкото ти.

Не рискувате

Животът в страх означава, че не поемате рискове. Там, където някои хора биха рискували, вие ще се чувствате по-комфортно, ако заложите на безопасността. Това може да бъде лично предпочитание и все пак може да е признак на страхливост.

Животът не е непременно щастливо пътуване, но е нормално приключенията да случват често. Страхът няма да позволи това да се случи.

Отлагате

Имате приоритети. Те могат да бъдат лесни задачи или много по-трудни задачи. Ако обичате да ги отлагате за по-късно, може да сте мързеливи. Тогава отново може да живеете в страх.

Някои от тези неща, които трябва да направите, ще имате смелостта да направите и вие знаете това. Ето защо, нямате причина да отлагате за още един ден. Истината е, че най-добре е да го направите и да продължите. Това обаче е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Контролирате

Хората, които започва да контролират, обикновено са уплашени хора. Способността да поддържате живота си монотонно, ден след ден, е нещо, което мнозина пожелават. За съжаление животът се променя, независимо дали ви харесва или не.

Колкото контролът е по-строг, толкова повече нещата се променят. Да живееш в страх е общата характеристика за контрол, защото е трудно да поддържаш нещата така, както ти искаш през цялото време. Загубата на контрол е ужасяваща.

Налагате си мълчание

Не става дума само за говорене. Става дума за изразяване на вашето мнение, когато почувствате нужда. Задушаването на тази основна свобода е форма на контрол. Когато го правите със себе си, това е страх.

Ако не можете да кажете какво чувствате, тогава живеете в страх от нещо. Всеки трябва да се чувства достатъчно сигурен, за да изрази истината според собствените си убеждения. Да живееш в страх, може също да бъде коренът на срамежливостта.

Боледувате

Разбира се, болестта е причина за много заболявания. Симптоми на физическо заболяване, също могат да се проявят от страх.

Чувствате ли, че в стомаха ви има пеперуда? Защо сте сигурни? Е, тези пеперуди се появят не само когато се влюбвате, появят се и когато сте изправени пред нещо плашещо. Ако страхът управлява живота ви, тези малки симптоми могат да се превърнат в трайно заболяване, породено от психологически проблем в миналото – те идват във вид на страх.

Как да спрете своя страх?

Справянето със страховете не винаги е лесно. Това е така, защото страховете обикновено са резултат от психологическо увреждане в миналото. Също така е неразумно да си представите страха като нещо, което трябва да се излекува.

Някои страхове са полезни и могат да бъдат използвани, за да ни предупреждават за опасни заплахи, за нашия живот. От друга страна, живеенето в страх може да бъде осакатяващо.

Ето начин да се справите със страховете и да улесните живота си:

Медитация

Медитацията е приятел на вярата. Тя ни учи да присъстваме тук и сега, да правим разлика между промяната и  съдбата.

В едно просветено състояние, няма страх. Няма нищо, освен нашето съществуване и нашата връзка със света. Медитацията може да пречиства нашите мисли, за да можем да разберем кое е най-важно.

Подкрепа

Важно е да имате приятели, които да подкрепят вашето освобождаване от нездравословните страхове. Трябва да избягвате онези, които мислят негативно и използват страха, за да формират живота си.

Вместо това, вие трябва да се свързвате с такива, които живеят живота си с минимален страх. Те могат да ви повлияят положително и да ви дадат сила да продължите.

Спри да се ядосваш!

За да спреш да живееш в страх, трябва да спреш да се ядосваш на всички и на всичко. Трябва да спрете да виждате живота и вселената като свой враг. Вселената не ви се противопоставя. Вашите мисли създават много противоположни и опасни предположения. Когато се научите да обичате, а не да мразите, решението идва.

Нека да променим живота си заедно!

Сега, когато можем да видим истината за нашите страхове, нека да намерим начин да се справим здравословно с тях. Здравословният страх е полезен, но оставянето му да управлява нашия живот, далеч не е решение.

Не се опитвайте да контролирате всичко, а просто живейте! Малко свобода и смелост ще ви направят щастливи! Можете да бъдете спокойни, а не да живеете в страх.

Превод за ИнтеграБГ.Инфо: Димитринка Станчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *