Полезни и опасни билки при цитокинова буря

Всичко, което трябва да знаем за цитокинова буря. Полезни и опасни билки при цитокинова буря.

COVID-19 засяга не горните, а долните дихателни пътища, поради особености на неговите белтъци, които използва за проникване в клетките.

Организмът отговаря на размножаването на вируса чрез активация на имунната система и с локални възпаления на тъканите.

В някои случаи имунният отговор стига твърде далеч. Например, първоначално локалното възпаление обхваща белите дробове изцяло, което води до пневмония, или се развива остра автоимунна реакция, т.нар. цитокинова буря и сепсис на вътрешните органи.

Цитокините са протеини, произведени от имунната система при нормален, възпалителен отговор на вирус. Въпреки това, здравата имунна система може да произведе огромно, огромно количество цитокини, което се нарича цитокинова буря (мислете за това като един ураган), което причинява имунната система да атакува тялото ви, което може да доведе до сепсис и блокиране на множество органи, причинявайки смърт.

Цитокиновата буря е свърхзащитна реакция на организма, това е имунен отговор, чрез който тялото се опитва да убие вируса. Но в желанието да убие вируса, имунната система на организма произвежда толкова много антитела, че всъщност започва да убива собственото тяло. Хората изпадат в полиорганна недостатъчност.

Симптомите на цитокиновата буря включват треска, умора, загуба на апетит, мускулни и ставни болки, гадене, повръщане, диария, обриви, бързо дишане, бързо сърцебиене, ниско кръвно налягане, припадъци, главоболие, объркване, делириум, халюцинации, тремор и загуба на координация.

25-те милиона души, които загинаха от испанския грип през 1918 г., умряха от цитокинова буря.

Какво трябва да знаете във връзка с това, ако използвате билки – природни имуностимулатори?

Ако някой в къщата ви получи настинка, има много прекрасни начини за лечение на болестта по естествен път. Сироп от бъз като първа защита, етерични масла, тинктури ..

Ако обаче някой се разболява и продължава да се влошава, може да имате голям проблем с това, какви билки и билкови продукти използвате.

Има някои билки, които се борят с цитокиновата буря и помагат на тялото ви да се бори с нея, а има и други билки, които всъщност я влошават.

Списък на билки, които помагат за борба с цитокиновата буря /и ако продължавате да се разболявате все повече, това са билките, които трябва да увеличите/:

– куркума
– бял равнец
– лют червен пипер
– чесън
– хрян
– малина
– шлемник
– жълт кантарион
– джинджифил
– бял трън
– масло от чаено дърво
– кверцетин
– витамин С /много!/

Антиоксидантите също могат да помогнат за инхибиране на вирусна репликация, което води до намален възпалителен отговор.

Има хранителна добавка Cell Shield RTQ, която съдържа Ресвератрол, Куркума и Кверцетин, вещества, които помагат да се потисне цитокиновата буря, докато имунната ви система се бори.

Списък на билки, които трябва ДА СПРЕТЕ да взимате, ако дадено заболяване започне да ескалира до лош стадий:

– бъз
– ехинацея
– женшен
– мед /всякаква захар/
– шоколад
– колоидно сребро

Как да разпознаем цитокиновата буря?

Още веднъж, ако някой само започва да се разболява, и при начални признаци на настинка или грип, рискът от цитокиновата буря не е реален. Добре е да използвате сироп от бъз като първа защита, медени сиропи, ехинацея и всички останали неща.

Ако обаче се появят тези признаци и болестта продължава да ескалира, и се придвижда към гърдите, имайте предвид, че може да развиете цитокиновата буря:

– Висока температура за продължителен период от време /38.8 за 2 пълни дни без да пада/
– Подуване и зачервяване по тялото
– Силна умора
– Гадене и диария в продължение на 2 пълни дни
– Бърза сърдечна честота в покой (над 100 удара в минута)

В този случай, веднага потърсете медицинска помощ. Не избягвайте медицинска помощ, защото това може да бъде фатално.

Информация от:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3085159958213254&set=a.169925583070054&type=3&theater

Забележка: ИнтеграБг.Инфо не е лекар, не лекува, и не консултира! ИнтеграБг.Инфо е здравно информационна – образователна медия. При нужда се обърнете към квалифициран специалист! ИнтеграБг.Инфо не носи отговорност за неправилно интерпретиране на текст от потребителите на сайта!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *