Холистично лечение на фибромиалгия

sport-against-cancerХолистичният подход при лечението на фибромиалгия се фокусира върху отделните оплаквания на пациентите за облекчаване на основните проблеми. Здравословен хранителен режим, лека програма с физически упражнения, намаляване на стреса и интерес към личното здраве са основните елементи на цялостна програма за лечение на фибромиалгия.

Физикална терапия, техники за релаксация, билкови лекарства, хранене и лечение на диета, физически упражнения терапия, масаж терапия, дълбоко топлинна терапия, биофидбек са полезни в повечето случаи.

Масаж терапия е особено полезна за подобряване на мускулната функция и облекчаване на болката. Стресът е един от основните проблеми на фибромиалгията. Управлението на стреса се припокрива с назначеното лечение.

Ако сте с диагноза фибромиалгия, е разумно да се доверите на един източник за здравни грижи, който има конкретен опит в управлението и лечението на това състояние.

Както и в много други заболявания, фибромиалгия включва множество аспекти. Така че, интегративния подход е в основата на успешното управление на това заболяване.

Източник: http://holisticonline.com/Remedies/cfs/fib_alt_med.htm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *