Отказване на цигарите

smokeСъществуват някои билки, които могат да помогнат на човек да се откаже от тютюнопушенето. Тези билки оказват различни ефекти, които ще улеснят процеса на спиране на тютюнопушенето.

Овес: Една от най-добрите билки за справяне със стреса на организма при отказа от тютюнопушенето.

Лобелия: Това е много силна билка, която помага за успокояване на ума и отпускане на тялото. Помогнала е на много хора да се откажат от тютюнопушенето. Тази билка се вари и се пие под формата на чай след употребата й тютюневия дим предизвиква много лош вкус в устата.

Върбинка: Тя контролира желанието за пушене успокоява нервите и премахва зависимостта от никотина.

Исоп: Има способността да се справи със задръстванията от слуз в белите дробове предизвикани от по продължителния прием на тютюнев дим. Помага за облекчаване на тревожност и дори истерия.

Корейски женшен: Това е една от най-популярните билки за енергиино стимулиране на организма, както и за справяне със стреса. Облекчава умората и безпокойството предизвикани при отказа от цигари. Женшенът е известен с това, че възстановява баланса в организма, което може да помогне на пушачите да се адаптират към липсата на никотин.

Китайски лимонник: Съдържа растителни компоненти, които помагат на мозъка произвеждат повече ендорфини (естествено срещащи се химични вещества, които стимулират чувството на благосъстояние). Отпуска при състояние на нервно напрежение при хора, които се стремят да се откажат от тютюнопушенето.

Хлъзгав бряст: Прави храносмилането по-лесно, като по този начин подобрява храносмилателния дискомфорт, които се прояява понякога при спирането на цигарите.

Валериан: Един от водещите седативни билки, използвана за подпомагане на хора с безпокойство, стрес и безсъние. Валерианът е билка, която може да се справи с проблемите на безсъние, безпокойство и тревожност предизвикани при отказа от тютюнопушене.

Не предприемайте лечение, без да е назначено от квалифициран специалист!

Източник: http://lekuva.net/?p=18381

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *